Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében. További információ.
Termékek Menü

Folyamatosan növekvő népszerűség, Mechanikus IPR a fogak zsúfoltságának kezelésére.

dentaldepot_bp
2021. 04. 19. 20:14:36
 Folyamatosan növekvő népszerűség, Mechanikus IPR a fogak zsúfoltságának kezelésére.

Minden beteg vágyik arra, hogy szép, egyenes fogai legyenek, és minden fogorvos vagy fogszabályozó orvos azon dolgozik, hogy ez az álom valóra váljon. Sajnos a kezelés gyakran nem olyan egyszerű, mint várták, és sok időt és munkát igényelhet.

Időt és energiát takaríthat meg az interproximális zománc redukció során, A Komet új IPR készletével.

Mechanikus IPR a fogak zsúfoltságának kezelésére.

A rögzített bukkális vagy nyelvi fogszabályozó vagy a népszerű alignerek alkalmazása előtti előkészítést gyakran gátolja a fogak zsúfoltsága, különösen felnőtt betegeknél, akiknek nincsenek igazított fogaik. A fogzománc interproximális redukciója, más néven IPR ezért nélkülözhetetlen része minden fogszabályozó kezelésnek.

Aki valaha eltávolította hagyományos módon a fogzománcot, az tudja milyen nehéz feladat. A kézi IPR órákat vehet igénybe, kimerítve mind a fogorvost, mind a beteget. Ez próbára teheti a beteg türelmét, és a beavatkozás megterhelheti a fogorvos csuklóját.

 

 

Az unalmas és időigényes manuális módszert általában gyémánt bevonatú méhsejt mintázatú szalagok alkalmazásával hajtják végre. Ezzel a módszerrel a fogorvosnak folyamatosan ellenőriznie kell, hogy mennyi anyagot távolítottak el már. Ezzel a módszerrel nemcsak rendkívül nehéz a zománc egyenletes csökkentését elérni, hanem nagyon időigényes is.

Lehet másként?             A Komet-tel igen.                 Mindig keressük a válaszokat a mindennapi élet egyszerűbbé, biztonságosabbá és hatékonyabbá tételéhez. A Komet segítségével a kezelési idő akár egyharmadát is megtakaríthatja, és a fogorvos csuklóján a fizikai megterhelés jelentősen csökken. A fogak zsúfoltsága mechanikus módszerekkel könnyen kezelhető, és a Kometnél rendelkezésre áll az innovatív oszcilláló szegmenslemezek teljes választéka.

A Jomet-Brinkmann, a Charité Berlin professzorával szoros együttműködésben kifejlesztett, Komet oszcilláló lemezek IPR-rendszere, nagyban növeli a biztonságot a sztrippelés során, mivel az oszcilláló 60 ° -os szegmensű tárcsáknak kisebb a 30 ° -os elfordulási szöge. A Komet IPR rendszerének lemezei helyet takarítanak meg és akadálytalan kilátást nyújtanak a zománc redukciója során, ezáltal minimalizálva a lágyrész sérülésének kockázatát.

Előnyök:

  • Minimalizálhatjuk a lágy szövetek sérülésének kockázatát a lemezek oszcilláló funkciójának köszönhetően
  • Tökéletes kilátás, és forgácsürítés a méhsejtmintának köszönhetően
  • Kevesebb megterhelés a fogorvosnál a kezelés során
  • Nagyobb kényelem a beteg számára
  • Gyorsabb és könnyebb munka mind a fogorvos, mind a paciens javára
  • A szükséges anyagmennyiség eltávolításának meghatározása, nagyon pontosan követhető

A szabadalmaztatott oszcilláló szegmenslemezek olyan méretben kaphatók, amelyek lehetővé teszik a kívánt zománcmennyiség eltávolítását. Ezeket a Komet által biztosított OS30 oszcilláló kontraszögben használjuk. Egy másik professzionális szellemi tulajdonjogi készletet is kifejlesztettek a KOMET mérnökei, Dr. Thomas Drechslerrel együttműködve. A rezgő szegmenslemezekkel kombinálva készült, ez a készlet a könnyebb kezelhetőséget és az optimalizált klinikai kezelést ötvözi, megkönnyítve a fogszabályozók és a fogorvosok munkáját. 

A szabadalmaztatott oszcilláló korongok könnyen érthető rendszerben, egy moduláris tároló dobozban kerültek elhelyezésre,  gyakorlat-orientált kialakítással. Sterilizálásra alkalmas ergonomikus tároló doboz minden kritériumnak megfelel, mint a fogászati ​​gyakorlat hatékonyságának, és higiéniájának egyaránt. A különféle korongméreteknek és logikai elrendezésüknek köszönhetően a tárolódobozban garantálható az interproximális pontos anyageltávolítás (azaz 0,2, 0,3, 0,4 vagy 0,5 mm). Számos oszcilláló tárcsa áll rendelkezésre - az egyik vagy mindkét oldalon bevonva - az anyag eltávolításához lépésről lépésre, megbízható, reprodukálható eredmények érdekében. Az OS-lemezek csak a KOMET OS30 oszcilláló kontraszögben használhatók.

Az IPR természetesen csak egy a sok érdekes téma közül. Ha nem szeretnél lemaradni semmiről, javasoljuk, hogy iratkozz fel hírlevelünkre. Így az összes IDS-hez kapcsolódó Komet at Home News közvetlenül a postaládájába kerül.

Időmegtakarítás: A Komet IPR elérhető a web shopunkban az alábbi linken:

Van még kérdése? Forduljon orvoslátogató Kollégáinkhoz.

Dental Depot Kft.