Innovatív eszköz, a fogorvosok segítségére az anyageltávolítási fázisokban

Innovatív eszköz, a fogorvosok segítségére az anyageltávolítási fázisokban

Plusz egy jó érv:

A nagy törésállóság mellett a H4MCL szinte rezgésmentes forgást biztosít, ez mind a beteg, mind a fogorvos számára rendkívüli előnyt biztosít, mivel jelentősen csökkentheti a kezeléssel járó traumát. Ugyanakkor kézidarab hasznos élettartamára is jótékony hatással van.

A H4MC speciális D-fogazatának köszönhetően gyors és egyszerű vágást tesz lehetővé minden elterjedt fémötvözet koronája és hidai között. A nagy forgácsterek gyors forgácseltávolítást tesznek lehetővé, és megakadályozzák a maszatolást, különösen lágy aranytartalmú ötvözetek megmunkálásakor.

A kerámia furnérok sem jelentenek problémát a H4MC számára. A piramis alakú vágási geometria megakadályozza a vágóélek letöredezését, magas szintű stabilitást és nagy törésállóságot biztosít a műszereknek, valamint alacsony vibrációt és csendes járást biztosít.

Használati javaslatok: 

  • A H4MC formájának és méretének teljes kihasználásához helyezze a műszert 45 fokos szögben a koronára

  • Mindig használjon elegendő hűtőfolyadékot (legalább 50 ml/perc)
  • Ne lépje túl a 2N maximális érintkezési nyomást
  • Szeletelő mozdulatokkal végezze a koronavágást
  • Optimális fordulatszám: 160 000 ford./perc (max. 450 000 rpm)
  • Olyan anyagokon, amelyek hajlamosak "ugrálni" (pl. egyes alapötvözetek), ajánlott alacsony üzemi nyomású turbinán használni.
  • A H4MC munkarésze különböző hosszúságban kapható 2 mm-től 8 mm-ig (H4MC és H4MCXXL kódok szerint).

A H4MCL fém-kerámia koronafelvágók, még a nagyon kemény ötvözeteknél is kiemelkednek erősségükkel, mint például a Dentitan megmunkálásakor. Különleges tulajdonsága, hogy a  hagyományos földspatikus kerámiákon is lehet dolgozni anélkül, hogy műszert kellene cserélni!

Tartalomhoz tartozó címkék: Gyémántok Koronafelvágás Praxis