ELSODENT BIO+

Az ELSODENT világelső az olyan kompozitok, és resin alapú anyagok* fejlesztésében, amelyek magas biokompatibilitású, nem hidrolizálható építőelem molekulákat tartalmaznak (UDMA – uretán dimetilakrilát), mindemellett kiváló fizikai, mechanikai és esztétikai tulajdonságokkal rendelkeznek. 2016 végére már minden ELSODENT termék BisGMS, TEGDMA, BPA és HEMA-mentes változatban kerül forgalomba. Termékeiken jól láthatóan fel van tüntetve a biokompatibilitásra utaló jel.

Az ELSODENT 2013-ban indította el ezt az elmozdulást a biokompatibilis és környezetbarátabb fogászat felé a BIO+ termékcsaláddal , amikor úgy döntött, hogy exkluzív formulákkal gyártja fogászati ​​fogyóeszközeit endokrin károsító anyagok (BPA), BisGMA, BisEMA, TEGDMA vagy HEMA hozzáadása nélkül. A laboratórium azóta is fokozatosan fejleszti a készítményeket annak érdekében, hogy ezeket a molekulákat a legtöbb termékből teljesen kiküszöbölje.

Az ELSODENT így piacra dobta a biokompatibilis fogászati ​​anyagok első sorozatát, ezzel a laboratórium vezető szerepet tölt be az innovatív fogászati ​​termékek terén, amelyek jobban tiszteletben tartják a betegek egészségét!